Moravanské listy č. 1/2024

Vážení občané,

Držíte v rukou náš pravidelný čtvrtletník, ani jsme se nenadáli a zima je za námi. Užili jsme si trošku sněhu, že i běžecké stopy na polích zvaly sportovní nadšence, zamrzl nám obecní rybník, že i nadšenci bruslili na přírodní ploše. Po celé tři měsíce však bylo k dispozici kluziště za Rychtou, kteří rovněž mnozí z vás, především však děti v rámci hodin tělocviku, využili ke zdokonalení krasobruslařských dovedností.

Nacházíme se v předvelikonočním období, příroda se probouzí ze zimního spánku, v přírodě se rodí mláďátka, buďte prosím ohleduplní při návštěvě našich přírodních krás v okolí, chovejte se ohleduplně, tiše a s pokorou vnímejte přirozený cyklus matky přírody. Připravujeme zpevnění polních cest a máme v plánu i naučnou stezku, abychom si procházky a projížďky na kole mimo civilizaci ještě více užili.

Proběhlo a je naplánováno spousta kulturních a sportovních akcí, blíže v kalendáři akcí. Práce je spousta, činíme se, děkujeme všem, kteří pomáhají jak z řad místních spolků a organizací, tak z řad dobrovolníků

Co se týče projektů, které nás zaměstnávají, tak zcela určitě jde o projekt sportovní haly, kdy bylo ukončeno výběrové řízení a čekáme s napětím na přidělení dotací, které nám umožní investiční záměr zrealizovat. Rozpracovaný je projekt multifunkčního domu na návsi, projekt chodníku z Jabloňového sadu zadem podél polí k OC Futurum, parkové úpravy hromady hlíny ve stejné lokalitě, chodník podél ulice Modřická, realizuje se městský kamerový dohledový systém, získali jsme dotaci na opravu ulice Školní a chytáme realizaci, připravujeme výběrové řízení na umístění úsekového měření rychlosti na ulici Hlavní v kopci směrem na Nebovidy. Budeme opravovat díry v komunikacích, obnovovat zeleň, čistit komunikace, dělat novou fasádu na hasičce a spoustu dalších. 

Přejeme všem krásné barevné a voňavé jaro, veselé Velikonoce a těšíme se na setkání s vámi jak při volnočasových aktivitách, tak třeba i na veřejných zasedáních. 

 

Jsme tu pro vás.

Helena Kadlečíková, starostka

Lucie Stroblíková, 2. místostarostka

Aktuality

Čištění kanalizace

VÁŽENÍ OBČANÉ,

VE DNECH 2. – 3. 5. 2024 A 6. – 7. 5. 2024 OD 8-16 HODIN PROBĚHNE ČIŠTĚNÍ A MONITORING KANALIZACE NA UL. U POTOKA, NOVÁ, POD LESEM, U BŘÍZY A ČÁST UL. POLNÍ (DLE PŘÍLOHY).

publikováno26. 4. 2024